Jag orkar inte mer

“Skakande skildring av mobbning på jobbet.” – DN

Självmordet som väckte Sverige.

Den 10 juni 2010 tar Lasse livet av sig. Efter en infekterad konflikt med sin närmsta chef och en arbetsgivare som hotar med avsked orkar han inte mer. Det blir slutet på ett liv, men början på en kamp för upprättelse. För barnen, för änkan.

I Jag orkar inte mer berättar Elinor Torp hela historien om det så kallade Krokomfallet. Om självmordet och händelserna som ledde fram till det, men också om det rättsliga efterspelet.

Det är en berättelse om psykisk ohälsa på jobbet och om ett samhälle som saknar verktyg att hjälpa den som blir sjuk. Tiotusentals svenskar långtidssjukskrivs varje år på grund av mobbning i arbetslivet. Upp till 300 begår självmord. Mångdubbelt fler än de som dör i olyckor på jobbet.

Köp boken
jag orkar inte mer- bok

Röster om boken

  • Ett dagligt helvete. Skakande skildring av mobbning på jobbet.
  • Elinor Torps bok är stark inte bara för att det är en så fruktansvärd historia hon berättar, utan för att hon gör det så bra. Hon tar greppet om berättelsen och gestaltar det som har hänt med en egen röst. Det är en otroligt otäck bild som växer fram och det är omöjligt att lägga boken ifrån sig när man har börjat läsa.
  • Poeter och författare har vittnat om vanmakten på arbetsplatser i minst ett decennium. Och nu har Elinor Torp med sina reportageböcker gjort en ovärderlig insats. Jag önskar att landets samtliga chefer och politiker läser Torp. Hur många måste dö innan tydliga lagar stiftas som garanterar människovärdiga arbetsplatser?